Formacións youtubeiras

Esta edición de Youtubeir@s comezou moi forte coas formacións. Durante os meses de febreiro e marzo fixemos 13 formacións: 8 en Santiago de Compostela, 3 en Moaña e 2 en Ames. Non paramos!

E como cada quen ten unha relación diferente coa videocreación e co mundo do Youtube, houbo 3 tipos de obradoiros diferentes:

· Achegamento básico ao mundo youtubeiro: As profesionais de Illa Bufarda explicaron o proxecto Youtubeir@s e as novidades dos Premios nesta terceira edición. A maior parte destas formacións foron en centros de ensino con alumn@s da ESO e de bacharelato que medraron co Youtube. Como é lóxico, saben moito! Por isto, en todos os grupos houbo quen gañou o bingo youtubeiro que facía de fío condutor durante os 90 minutos de cada unha destas formacións.

· Ferramentas básicas para a videocreación no Youtube: As youtubeiras Marga Rodríguez Tilve (As Cousas do Choio) e Laura Villaverde (Chola&Lola) puxeron en práctica o proceso de creación audiovisual. Durante 6 horas, repartidas en 3 sesións, o alumnado pasou por todas as fases da creación youtubeira: concentráronse na idea, redactaron o guión, experimentaron coa gravación e coa edición, subiron o vídeo a Youtube e moito máis!

· Formación para youtubeir@s non “millenials”: Este obradoiro durou 12 horas repartidas en 6 sesións. As asistentes foron youtubeiras da “xeración silenciosa” e do “baby boom”, mulleres con moito que contar e con máis dificultades no manexo das novas tecnoloxías. As formadoras, as integrantes de Illa Bufarda. Foron sesións moi prácticas centradas na creación de ideas, no manexo da cámara, na actitude fronte a este dispositivo e nas posibilidades expresivas d@s youtubeir@s.

Lembra que nesta web tamén tes á túa disposición recursos formativos

Conéctate á comunidade e multiplícate!

Comenta nas nosas redes sociais

Uso de cookies

Como todos os sitios de internet este sitio web utiliza cookies para que vostede teña a mellor experiencia navegando. Se continúa navegando está a dar o seu consentimiento para a aceptación das mencionadas cookies e a aceptación da nosa política de cookies, faga clic na ligazón para máis información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies